Strona główna zupa grochowa

zupa grochowa

Zupy « poprzedni | następny »
wio offline

Szef Kuchni
Przepisy: 68
zupa grochowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

grochowka wojskowa ktorej nikt sie nie oprze


trudność: łatwe
czas:

zupa grochowa - SKŁADNIKI:

  • majeranku, 30 dkg.kielbasy,20 dkg.boczku wedzonego,sol,pieprz,1 paczka zupy grochowej w paczce

zupa grochowa - PRZYGOTOWANIE:

Groch przeplukac namoczyc w cieplej wodzie na noc,przelac do garnka wlozyc pokrojona wloszczyzne,pokrojona kielbase i boczek mozna przesmazy,ziemniaki pokrojone.Gotowac do chwili jak groch bedzie miekki (nie rozgotowac),przyprawic.W malej ilosci zimnej wody rozprowadzic zupe z proszku (nie jem nic gotowego-proszkowanego tylko do grochowki daje sztuczna zupe sa w niej przyprawy nadajace super smak)jak sie lubi majeranek i kminek to mozna dac wiecej-dzialaja rozkurczowo


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do zupa grochowa (strona 1 z 1)  
Bonti

Bonti
offline

2009-06-11 00:03
Ta grochówka to ostatnia rzecz, którą bym ugotowała. Uważajcie na tego użytkownika...nie ma pojęcia o gotowaniu a innym daje jedynki.
Skomentuj
Oceń:
0
wio

wio
offline

2009-06-11 16:00
Bonti napisał(a):

Ta grochówka to ostatnia rzecz, którą bym ugotowała. Uważajcie na tego użytkownika...nie ma pojęcia o gotowaniu a innym daje jedynki.
widac ze lubisz jak sie ciebie tylko chwali,brak ci samokrytyki.moja grochowka ma prawo tobie nie smakowac i nie musisz jej gotowac, pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
adalberto

adalberto
offline

2009-11-28 05:07
Tez jestem zdania, ze grochowke, prawdziwa grochowke robi sie zupelnie inaczej, a taka w proszku to wystarczy zrobic wg instrukcji i dorzucic troche boczku z cebulka. Wogole, ten portal jest chyba dla tych co chca cos zrobic wlasnymi rekami a w proszku to dzis wszystko mozna kupic.... Pozdro dla wszystkich prawdziwych kucharzy!!!:)
Skomentuj
Oceń:
0
wio

wio
offline

2011-04-04 18:54
adalberto napisał(a):

Tez jestem zdania, ze grochowke, prawdziwa grochowke robi sie zupelnie inaczej, a taka w proszku to wystarczy zrobic wg instrukcji i dorzucic troche boczku z cebulka. Wogole, ten portal jest chyba dla tych co chca cos zrobic wlasnymi rekami a w proszku to dzis wszystko mozna kupic.... Pozdro dla wszystkich prawdziwych kucharzy!!!:)Tez jestem zdania, ze grochowke, prawdziwa grochowke robi sie zupelnie inaczej, a taka w proszku to wystarczy zrobic wg instrukcji i dorzucic troche boczku z cebulka. Wogole, ten portal jest chyba dla tych co chca cos zrobic wlasnymi rekami a w proszku to dzis wszystko mozna kupic.... Pozdro dla wszystkich prawdziwych kucharzy!!!:)

Nikt cie nie namawia do gotowania takiej grochowki,przeczytaj dokladnie przepis to sie dowiesz dlaczego dodaje zupe z proszku pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Pyszna zupa śliwkowa
Rosół orientalny z kurczaka Rozgrzewający kapuśniaczek Zupa tom yum z makaronem ryżowym
Mój kapuśniaczek Zupa kalafiorowa Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Zupa krem z pora z grzanką z chleba Barszcz z pieczonych buraków z uszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane