Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Zupa grochowa przecierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Zupa grochowa przecierana- kremowa z grzankami

Zupa grochowa przecierana

Składniki:

Zupa grochowa przecierana

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa przecierana
Groch namoczyć na kilka godzin w zimnej, przegotowanej wodzie, a następnie ugotować w tej samej wodzie. Osolić pod koniec gotowania. Z włoszczyzny ugotować wywar, odcedzić. Groch i jarzyny zmiksować, połączyć z wywarem z jarzyn. Rozdrobnioną cebulę, zarumienić na tłuszczu, dodać mąkę, rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać, dodać czosnek roztarty z solą. Wlać zasmażkę do zupy, zamieszać, zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z grzankami.

Tagi:

groch