iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa grochowa tyrolska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa grochowa tyrolska na konserwie :0

Zupa grochowa tyrolska

Składniki:

Zupa grochowa tyrolska

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa tyrolska
Groch płuczemy i moczymy ile mamy czasu najlepiej 1 godzinę . Płuczemy i gotujemy . Do grochu dodajemy kilka kulek pieprzu i liść laurowy .Gdy groch jest prawie miękki dodajemy pokrojone ziemniaczki i stratą na tarce marchewkę . Dodajemy kostkę bulionową . Gotujemy . Cebule białą obieramy i siekamy drobno. Na patelni podsmażamy cebulkę dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy . Konserwę Tyrolską kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnie .Podsmażamy . Dodajemy majeranek wcześniej roztarty w dłoniach i gałkę muszkatołową . Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą .Mieszamy gotujemy . Na koniec doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku. Podajemy