marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa groszkowa z kalafiorem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować wywar jarzynowy,dając do garnka sztukę włoszczyzny,potem wsypać groszek,kalafiorki z mrożonek,kostki rosołowe.Gotować,doprawić.

Zupa groszkowa z kalafiorem.

Składniki:

Zupa groszkowa z kalafiorem.

 

  • 1,5 l.wywaru jarzynowego,
  • paczka średnia groszku mrożonego,
  • 40 dag.małych kalafiorków z mrożonki,
  • 2 rosołki warzywne,
  • 3 listki laurowe,
  • 6 kulek ziela angielskiego,
  • pieprz czarny,mielony,
  • szczypta suszonych ziół,
  • zawiesina z wody i mąki,
  • śmietanka łowicka 12%.

Sposób przygotowania:

Zupa groszkowa z kalafiorem.
Sporządzić wywar z włoszczyzny,dając włoszczyznę do garnka z wodą,następnie wsypać groszek i kalafiorki z mrożonek,dodać dwie kostki rosołowe jarzynowe oraz przyprawy zapachowe,m.in.
zioła suszone.Gotować z 50 min,zrobić zawiesinę z wody i mąki,
śmietany do zup,a na koniec doprawić i rozlewać do talerzy.