ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa grysikowa na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa dla zabieganych lub uczących się dopiero gotować.

Zupa grysikowa na szybko

Składniki:

Zupa grysikowa na szybko

 

  • 3 kostki rosołowe
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 parówka (lub inna wędlina)
  • 3 kromki chleba
  • kawałek sera żółtego

Sposób przygotowania:

Zupa grysikowa na szybko
Z kostek rosołowych sporządzamy bulion (według przepisu na opakowaniu). Do gotującego się rosołu wsypujemy kaszę mannę i ciągle mieszając gotujemy kilka minut Parówkę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy (możemy użyć resztek innych wędlin z lodówki). Chleb kroimy w kostkę, przyrumieniamy go w piekarniku bądź na patelni z odrobiną tłuszczu. Z takimi grzankami podajemy zupę, na talerzu posypując ją odrobiną startego sera.