Zupa grzybowa

Grzybowe « poprzedni | następny »
dorotkamalenstwo - Przepis na: Zupa grzybowa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa grzybowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Zupa grzybowa to idealne danie na obiad. Zobacz przepis na zupę grzybową.


trudność: łatwe
czas:

Zupa grzybowa - SKŁADNIKI:

  • Składnikami zupy grzybowej są:

Zupa grzybowa - PRZYGOTOWANIE:

Zupa grzybowa jest łatwa w przygotowaniu. Zobacz jak postępować przy przyrządzaniu zupy grzybowej.



Opłukane i oczyszczone grzyby zalewamy częścią zimnego wywaru i moczymy około 2 godzin, następnie gotujemy aż do miękkości (20-30 minut). Ugotowane grzyby wyjmujemy, kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę i też podsmażamy.  Całość oprószamy mąką i lekko zrumieniamy.



Dodajemy wywar również ten, w którym moczyły się grzyby. Gotujemy na małym ogniu i około 15 minut, często mieszając. Przed podaniem zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.



Podajemy z kluseczkami - najlepiej łazankami i ewentualnie posypujemy koperkiem.



Uwaga - Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa grzybowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzybowe
Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek Kartoflanka z leśnymi grzybkami Zupa grzybowa z uszkami
Pikantna zupa grzybowa Zupa kurkowa z makaronem Zupa ze świeżymi opieńkami
Zupa grzybowa z makaronem Grzybowa z podgrzybków z makaronem Zabielana zupa ze świeżych opieniek
Zupa ze świeżych opieniek Pieczarkowa zupa krem z grzankami Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane