Zupa grzybowa

Grzybowe « poprzedni | następny »
dorotkamalenstwo - Przepis na: Zupa grzybowa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa grzybowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Zupa grzybowa to idealne danie na obiad. Zobacz przepis na zupę grzybową.


trudność: łatwe
czas:

Zupa grzybowa - SKŁADNIKI:

  • Składnikami zupy grzybowej są:

Zupa grzybowa - PRZYGOTOWANIE:

Zupa grzybowa jest łatwa w przygotowaniu. Zobacz jak postępować przy przyrządzaniu zupy grzybowej.



Opłukane i oczyszczone grzyby zalewamy częścią zimnego wywaru i moczymy około 2 godzin, następnie gotujemy aż do miękkości (20-30 minut). Ugotowane grzyby wyjmujemy, kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę i też podsmażamy.  Całość oprószamy mąką i lekko zrumieniamy.



Dodajemy wywar również ten, w którym moczyły się grzyby. Gotujemy na małym ogniu i około 15 minut, często mieszając. Przed podaniem zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.



Podajemy z kluseczkami - najlepiej łazankami i ewentualnie posypujemy koperkiem.



Uwaga - Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa grzybowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzybowe
Zupa grzybowa z uszkami Pikantna zupa grzybowa Zupa kurkowa z makaronem
Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa grzybowa z makaronem Grzybowa z podgrzybków z makaronem
Zabielana zupa ze świeżych opieniek Zupa ze świeżych opieniek Pieczarkowa zupa krem z grzankami
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków Zupa prawdziwkowa wg Zub3r'a Mocno grzybowa kartoflanka Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane