Zupa grzybowa

Grzybowe « poprzedni | następny »
dorotkamalenstwo - Przepis na: Zupa grzybowa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa grzybowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Zupa grzybowa to idealne danie na obiad. Zobacz przepis na zupę grzybową.


trudność: łatwe
czas:

Zupa grzybowa - SKŁADNIKI:

  • Składnikami zupy grzybowej są:

Zupa grzybowa - PRZYGOTOWANIE:

Zupa grzybowa jest łatwa w przygotowaniu. Zobacz jak postępować przy przyrządzaniu zupy grzybowej.



Opłukane i oczyszczone grzyby zalewamy częścią zimnego wywaru i moczymy około 2 godzin, następnie gotujemy aż do miękkości (20-30 minut). Ugotowane grzyby wyjmujemy, kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę i też podsmażamy.  Całość oprószamy mąką i lekko zrumieniamy.



Dodajemy wywar również ten, w którym moczyły się grzyby. Gotujemy na małym ogniu i około 15 minut, często mieszając. Przed podaniem zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.



Podajemy z kluseczkami - najlepiej łazankami i ewentualnie posypujemy koperkiem.



Uwaga - Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa grzybowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzybowe
Zupa grzybowa z leśnych podgrzybków Kulajda czeska zupa grzybowa Zupa grzybowa z natką i śmietaną
Zupa borowikowa Lekka zupa z podgrzybków Zupa pieczarkowa z warzywami
Zupa grzybowa z uszkami  Krem pieczarkowy z topionym serkiem Ziołowa zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa z makaronem Flaczki z boczniaków Zupa pieczarkowa z soczewicą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane