katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Aromatyczna zupa grzybowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna,pachnąca zupa grzybowa na wywarze warzywnym. Najsmaczniejsza na wigilijnym stole w świątecznej atmosferze.

Aromatyczna zupa grzybowa

Składniki:

Aromatyczna zupa grzybowa

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna zupa grzybowa
Przygotowujemy warzywa.Marchew i por oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 1/2 litra wody. Solimy ,dodajemy przyprawy i ok 1/2 pęczka natki pietruszki. Grzyby sparzamy wrzątkiem, płuczemy a następnie obtaczamy w mące. Leciutko podsmażamy a właściwie podduszamy na maśle ok 2 łyżki. Przygotowane grzyby dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Na koniec do zupy można dodać 1-2 łyżki śmietany. Podajemy z makaronem.