paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zupa grzybowa pod czepcem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To najsmaczniejsza i najbardziej wyjątkowa w smaku zupa grzybową jaką jadłam !! Każdy kto jej spróbuje zakocha się w niej bez pamięci.

Zupa grzybowa pod czepcem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa grzybowa pod czepcem

 

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa pod czepcem
1. Grzyby moczymy w wodzie przez około 10 minut. Po tym czasie grzyby wraz z wodą gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.

2. Masło rozpuszczamy w garnku i dodajemy posiekaną natkę i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż do zeszklenia cebuli

3. Dodajemy śmietanę i bardzo często mieszając gotujemy przez 10 minut

4. Do gotującej się śmietany dodajemy wywar spod grzybów, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez

5 min. Dodajemy namoczone grzyby. 5. Zupę przelewamy do żaroodpornych bulionetek. Z ciasta francuskiego wykrawamy koła. Kawałkami ciasta nakrywamy naczynia z zupą.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem

6. Pieczemy w 180 stopniach (góra) do uzyskania złotego koloru. 
Zupa grzybowa pod czepcem
zupa grzybowa pod czepcem - najlepsza i najsmaczniejsza