Vamilka

Vamilka

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Zupa grzybowa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa dzięki dodatkowi soczewicy uzyska inny smak i wartości odżywcze. Danie wegańskie.

Zupa grzybowa z soczewicą

Składniki:

Zupa grzybowa z soczewicą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z soczewicą
Soczewicę namoczyć na godzinę w szklance wody. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Ugotować razem z soczewicą (razem z wodą z moczenia), czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym w wywarze z grzybów. Kiedy marchew i pietruszka będą jeszcze twardawe dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dogotować. Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanymi liśćmi selera.