nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moja ulubiona..przypomina mi smaki dzieciństwa

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Składniki:

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

 

  • 20 dkg suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • natka pietruszki
  • ćwiartka selera
  • pół pora
  • porcja rosołowa
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • bulionetka
  • pieprz
  • vegeta nature
  • 250 g makaronu nitki
  • śmietana 12%

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Grzyby namaczamy na noc w zimnej wodzie. Porcję rosołową wraz z warztywami gotujemy tak jak na rosół. Do gotowego wywaru dodajemy bulionetkę oraz pokrojone grzyby. Całość gotujemy jeszcze przez ok godzinę. Marchewkę kroimy w plasterki i dodajemy do zupy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerz dajemy makaraon, zalewamy zupą, dodajemy łyżkę śmietany i posypujemy zieloną pietruszką.