piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa grzybowa z borowikami

Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami

Składniki:

Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami

 

  • 30dag grzybów np borowików
  • 1,5 litra wody
  • 1 średnia cebula
  • 3 duże łyżki śmietany 18%
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 małe marchewki
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami
Na początek kostkę rosołową rozpuścić w 1,5 litra wody i zagotować obrać marchewki pokroić w kostkę i dodać do gotującej się wody aż będą miękkie dodać sól i pieprz . Grzyby dobrze umyć i pokroić na małe kawałki i usmażyć na patelni z wcześniej rozgrzanym olejem. Pokroić cebule w małą kostkę i wrzucić na patelnie do smażonych grzybów . Gdy grzyby z cebulką się usmażą odcedzić z oleju i dodać do gotującego się bulionu , następnie dodać 3 łyżki śmietany . Doprawić jeszcze raz do smaku i gotowe.