piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zupa grzybowo pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa grzybowa na każdą okazję

Zupa grzybowo pieczarkowa

Składniki:

Zupa grzybowo pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowo pieczarkowa
Grzyby dobrze umyć, moczyć je w wodzie około 2 godzin. Grzyby kroimy w średnie kęsy i wrzucamy do 1,5 litra wody ,dodajemy także umyte dobrze pieczarki , doprawiamy solą , kostkami rosołowymi i pieprzem gotujemy do miękkości . Dodajemy śmietanki , . W osobnym garnku gotujemy ziemniaki i dodajemy je do zupy grzybowej , gotujemy jeszcze chwilę i wlewamy do miseczek .

Tagi:

grzyby