zaraza555

zaraza555

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupa o ciekawym smaku

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 3 l wody
  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 30 – 40 dag pieczarek
  • 3 – 4 kostki rosołowe
  • Przyprawa do gulaszu KAMIS (cała)
  • ½ l śmietany
  • Ryż w torebkach ( można utrzeć marchew na drobnych oczkach)

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na gorącą wodę z kostkami rosołowymi. Jak się trochę pogotują (20-30 min) wrzucić podsmażoną pierś, pogotować jeszcze parę minut, wsypać całą przyprawę gulaszową, pogotować, zaprawić śmietaną. Ugotować ryż w torebkach, zalać zupą.