Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Domowa zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, sycąca zupka gulaszowa z mięsem, pieczarkami, ogórkiem i papryką - warto ugotować ją w zimowym okresie, ponieważ potrafi rozgrzać.

Domowa zupa gulaszowa

Składniki:

Domowa zupa gulaszowa

 

  • 60 dkg mięsa od szynki
  • 60 dkg pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 3 ogórki kwaszone posiekane
  • 1 papryka (różne kolory)
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Domowa zupa gulaszowa
Umyte mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu. Zalać wodą, przyprawić, gotować pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę ogórki. Pieczarki obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Dodać do zupy. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie zupkę doprawić. Dodać koncentrat pomidorowy. Dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Wymieszać i zagotować. Podawać.