malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa gulaszowa drobiowo-wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka zupa stanowi doskonały syty obiad, zawsze dodawałam karkówkę, ale postanowiłam urozmaicić przepis dodając żeberka, wyszło jeszcze smaczniej. Można przekładać w pojemniki i mrozić.

Zupa gulaszowa drobiowo-wieprzowa

Składniki:

Zupa gulaszowa drobiowo-wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa drobiowo-wieprzowa
Doprowadzamy do wrzenia wywar warzywny, wrzucamy żeberka, pierś, listki, ziele angielskie, ząbek czosnku, gotujemy 30 minut. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, papryki kroimy w paski, cebule w piórka, przesmażamy na łyżce oleju razem z papryką słodką oraz ostrą. Z wywaru wyjmujemy mięso, pierś kroimy w kostkę, z żeberek zdejmujemy mięso i siekamy również, wrzucamy do wywaru, dodajemy również paprykę z patelni oraz pomidory, gotujemy 20 minut, dodajemy koncentrat, śmietanę oraz fasolę, podajemy od razu z chlebem lub ryżem.