Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa gulaszowa inspirowana przepisem Magdy Gessler

Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler

 

  • 1/2 kg łopatki
  • około 1 i 1/2 litra wywaru mięsnego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 paczki zacierek
  • po kilka sztuk ziela angielskiego i liści laurowych
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku
  • olej
  • śmietana 30%

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler
Z łopatki odkrawamy tłuste kawałki, a chude mięso kroimy w grubszą kostkę. Cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy paprykę w proszku. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliła. Dodajemy cebulę, mięso, chwilę przesmażamy i zalewamy bulionem. Dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Paprykę i ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Wsypujemy zacierki i gotujemy, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodajemy koncentrat i jeszcze chwilę gotujemy. Całość doprawiamy śmietaną.
Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler
Pokrojone w kostkę mięso dusimy do miękkości.
Zupa gulaszowa wg Magdy Gessler
Pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki i paprykę.