Strona główna Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

Mięsne « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną online

Złoty Ekspert
Przepisy: 1151
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Pyszna, dość pikantna zupa gulaszowa z czerwoną fasolą


trudność: łatwe
czas:

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną - SKŁADNIKI:

  • 500g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżeczki przyprawy do potraw meksykańskich
  • 3 średnie ziemniaki

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy pokrojone mięso gulaszowe dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową, sól, pieprz, sos sojowy i przesmażamy następnie zalewamy wodą - około 4 szklanki i podgotowujemy przez około 20 minut następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy pokrywką i podgotowujemy przez kolejne około 15 minut, po upływie tego czasu dodajemy fasolę wraz z sosem własnym oraz pomidory - dokładnie mieszamy dodajemy pastę harissa oraz koncentrat - doprawiamy do smaku przyprawa meksykańską.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Staropolska zupa gulaszowa z karkówką Zupa gulaszowa z pieczarkami Grochówka prawie wojskowa
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a Pieczarkowa z pulpecikami Zupa węgierska z pieczarkami
Zupa gulaszowa z wieprzowiną Rozgrzewająca zupa mięsna Zupa pieczarkowa z mięsem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane