Strona główna Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

Mięsne « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1209
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Pyszna, dość pikantna zupa gulaszowa z czerwoną fasolą


trudność: łatwe
czas:

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną - SKŁADNIKI:

  • 500g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżeczki przyprawy do potraw meksykańskich
  • 3 średnie ziemniaki

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy pokrojone mięso gulaszowe dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową, sól, pieprz, sos sojowy i przesmażamy następnie zalewamy wodą - około 4 szklanki i podgotowujemy przez około 20 minut następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy pokrywką i podgotowujemy przez kolejne około 15 minut, po upływie tego czasu dodajemy fasolę wraz z sosem własnym oraz pomidory - dokładnie mieszamy dodajemy pastę harissa oraz koncentrat - doprawiamy do smaku przyprawa meksykańską.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane