Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1503]

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna, dość pikantna zupa gulaszowa z czerwoną fasolą

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

  • 500g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • 2 ziela angielskie
  • 2 łyżeczki przyprawy do potraw meksykańskich
  • 3 średnie ziemniaki

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z fasolą czerwoną

Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy pokrojone mięso gulaszowe dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową, sól, pieprz, sos sojowy i przesmażamy następnie zalewamy wodą - około 4 szklanki i podgotowujemy przez około 20 minut następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy pokrywką i podgotowujemy przez kolejne około 15 minut, po upływie tego czasu dodajemy fasolę wraz z sosem własnym oraz pomidory - dokładnie mieszamy dodajemy pastę harissa oraz koncentrat - doprawiamy do smaku przyprawa meksykańską.

Redakcja poleca: