Strona główna Zupa gulaszowa z fasolą i papryką

Zupa gulaszowa z fasolą i papryką

Zupy, Mięsne « poprzedni | następny »
Reniz offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2251
zdjęcia: 1 z 1
Zupa gulaszowa z fasolą i papryką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Zupa gulaszowa to danie bardzo pożywne i treściwe.


trudność: średne
czas:

Zupa gulaszowa z fasolą i papryką - SKŁADNIKI:

Zupa gulaszowa z fasolą i papryką - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w świeżej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i dynię. Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu. Rumiane mięso przełożyć do garnka, wlać 2 szkl wody, dodać angielskie ziele, liść laurowy, szczyptę soli i pieprzu, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać cebulę z papryką, ugotowaną fasolę, koncentrat pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, mieloną paprykę, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa gulaszowa z fasolą i papryką (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa
online

2012-10-16 19:35
W sam raz na jesienne obiadki:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Pyszna zupa śliwkowa
Rosół orientalny z kurczaka Rozgrzewający kapuśniaczek Zupa tom yum z makaronem ryżowym
Mój kapuśniaczek Zupa kalafiorowa Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Zupa krem z pora z grzanką z chleba Barszcz z pieczonych buraków z uszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane