misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa gulaszowa z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczna zupa gulaszowa z kluseczkami....

Zupa gulaszowa z kluseczkami

Składniki:

Zupa gulaszowa z kluseczkami

 

  • 60g masła
  • 2 cebule, obrane i posiekane
  • 200 g kawałków bekonu, posiekanego
  • 1/2 filiżanki mąki
  • 1 łyżka stołowa papryki
  • 8 filiżanek bulionu wołowego
  • 400 g wieprzowiny, w jednym kawałku
  • 400g cielęciny, w jednym kawałku
  • 1/3 filiżanki pasty pomidorów
  • 1 łyżka stołowa kminku
  • 2 czerwone słodkie papryki, przecięte na połowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z kluseczkami
Rozpuść masło w dużym rondlu, dodaj cebulę i bekon i duś na małym ogniu, aż cebula zmięknie. Dodaj mąkę, paprykę i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj wieprzowinę i cielęcinę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny, lub do momentu kiedy mięso zrobi się bardzo miękkie. Wyjmij mięso i podziel na kawałki. Do gotującej się zupy dodaj pastę pomidorową i kminek. Przygotuj słodką paprykę. Opiecz paprykę nad ogniem, tak żeby się skórka opaliła. Obierz skórkę i posiekaj paprykę. Włóż mięso z powrotem do zupy, dodaj paprykę i gotuj do miękkości.