Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, pożywna zupka, ze względu na to, że naprawdę potrafi rozgrzać, jest przeze mnie najczęściej podawana jesienią i zimą.

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką
Umyte mięso pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i posiekać. Mięso zrumienić na łyżce oliwy. Podlać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Pieczarki udusić na pozostałej oliwie. Dodać do zupy. Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w pióra cebulkę. Dodać do zupy. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować i podawać.
Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę.
Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką
Pieczarki obrać i posiekać a potem przesmażyć.
Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką
Cebulke pokroić w pióra i zrumienić a potem dodać do zupy.
Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką
Na koniec dodać paprykę pokrojoną w kostkę.