goyaczek

goyaczek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Zupa gulaszowa z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na taka zupke trzeba poswiecic troche czasu ale naprawde warto, bo swietnie smakuje w te zimowe dni.

Zupa gulaszowa z suszonymi grzybami

Składniki:

Zupa gulaszowa z suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z suszonymi grzybami
Kości umyć pod bieżącą woda, zalać zimna woda i postawić do zagotowania. Gdy zawrze, zebrac szumowine, wsypac vegete, liscie laurowe, ziele ang. pieprz ziarnisty, grzybki suszone, czosnek,cebule i wloszczyzne(oprocz ziemniakow), zmniejszyc ogien i gotowac okolo 50 minut. Mieso pokroic w kostke posypac przyprawa do gulaszu i skropic olejem, wymieszac i wstawic do lodowki na 30 minut. Po tym czasie mieso obsmazyc na patelni. Pokrojone pieczarki przesmazyc na patelni i lekko doprawic. Obrane ziemniaki pokroic w kostke. Z wywaru wyjac kosci i warzywa. Wrzucic do niego przesmazone mieso i ziemniaki oraz pieczarki, gotowac 20 minut, pozniej dodac papryke pokrojona w kostke i gotowac kolejne 15 minut. Na koniec gdy mieso jest juz miekkie doprawiamy slodka i ostra papryka. ( taka zupę można zagęścić maka i śmietaną i dodac koncentrat pomidorowy, ja jednak wolałam taka wersje ;)