Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa gulaszowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wyśmienita zupa gulaszowa z mięsem i warzywami mocno rozgrzewająca

Zupa gulaszowa z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa gulaszowa z warzywami

 

  • 0,5 kg lopatki wieprzowej
  • 0,5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • olej
  • 4 lyzki masła roślinnego
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z warzywami
Mięso oczyszczamy z tłuszczu i kroimy w grubszą kostkę. warzywa obieramy, pora kroimy w grubsze talarki, pozostałe warzywa w kostkę. W garnku na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso, nastepnie zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy łyżeczke soli, troche pieprzu,2 ziela i 2 liścia laurowe - gotujemy 45 minut. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojone warzywa przez 10 minut. Następnie dodajemy do mięsa i gotujemy. Gdy warzywa i mięsa są już całkiem miękkie dodajemy 1/3 łyżeczki ostrej i łyżeczkę slodkiej papryki, sól i pieprz do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze 3 minuty i podajemy
Zupa gulaszowa z warzywami
Mięso oczyszczamy z tłuszczu i kroimy w grubszą kostkę. warzywa obieramy,
Zupa gulaszowa z warzywami
rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojone warzywa
Zupa gulaszowa z warzywami
Etap 3