Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa Huberta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupę można podawać z czarnym chlebem lub grzankami.

Zupa Huberta

Składniki:

Zupa Huberta

 

  • przednia część królika oraz podroby ( bez nerek)
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • cebula
  • pieprz, liść laurowy, jałowiec
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 dag słoniny
  • 2 łyżki maki
  • 100 ml czerwonego wina

Sposób przygotowania:

Zupa Huberta
Część królika oraz podroby dobrze czyścimy, dusimy wraz z pokrojoną w krążki marchewką, pietruszką, selerem i cebulą. Dodajemy kilka ziaren pieprzu, owoce jałowca i musztardą.Kiedy mięso zmięknie obieramy je z kości i kroimy na kawałki. Warzywa wraz ze słonina obsmażamy , oprószamy mąką a następnie podlewamy wodą (około 2 litry). Całość przecieramy przez sito i ponownie zagotowujemy dodając wino. Kawałki mięsa rozkładamy na talerze i zalewamy zupą.

Tagi:

beza mak bezy