Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Zupa jaglana z granatem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie, które doda energii na cały poranek - zupa mleczna z płatków jaglanych z bananem i dodatkiem ziarenek granatu i płatków migdałowych.

Zupa jaglana z granatem i migdałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa jaglana z granatem i migdałami

 

  • 1 szklanka dowolnego mleka ( u mnie jest sojowe)
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 banan
  • 1/4 granatu
  • garść płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Zupa jaglana z granatem i migdałami
Mleko razem z płatkami jaglanymi gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie dodać kawałki banana do mleka i zmiksować blenderem na gładki krem. Wyłuskać ziarenka granatu.

Gotową zupę mleczną wylać na talerz.

Posypać ziarenkami granatu oraz płatkami migdałowymi.
Zupa jaglana z granatem i migdałami
Składniki potrzebne do wykonania zupy jaglanej