Zupa jajeczno-drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Zupa jajeczno-drobiowa

Składniki:

Zupa jajeczno-drobiowa

 

  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • 1 szt jajko,
  • 1 kostka bulion cielęcy,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do smaku suszony czosnek,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK

Sposób przygotowania:

Zupa jajeczno-drobiowa
Najpierw piers z kurczaka opłukać i pokroić w cienkie paski.Zagotować w garnuszku wode wrzucic kostkę rosołową oraz pokrojonego kurczaka do wrzatku gotowac mięso tak długo aż stanie sie miekkie. Jajko roztrzepać z pieprzem. Wlewać powoli do zupy i szybko mieszając.Zupę przyprawić przyprawami do smaku.Przed podaniem posypać suszonym czosnkiem .