Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa jarosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna, lekka i zdrowa zupa. danie wegańskie.

Zupa jarosza

Składniki:

Zupa jarosza

 

  • 0,5 włoskiej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 gałązki selera
  • Natka pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • Szklanka śmietany
  • Pieprz i sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarosza
Kapustę dość cienko szatkujemy. Ziemniaki oraz marchewki obieramy i kroimy w kostke, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Po 5 minutach od zagotowania dodajemy poszatkowaną pietruszkę oraz w całości nać selera. Pod koniec gotowania dodajemy 4 lyżki posiekanej natki pietruszki oraz śmietanę, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwile. Jemy.