Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dużo witamin, najzdrowsza.

zupa jarzynowa

Składniki:

zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa
Kości umyć, rozdrobnić, zalać zimną wodą i wygotować, wywar przecedzić.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, i gotować.
Kapustę i fasolę umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, fasole dodać do warzyw i ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Połączyć wywar z jarzyn z wywarem z kości. Do podgotowanych warzyw dodać kapustę, ziemniaki, posolić i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić z niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować.

Tagi:

mięso