Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Zupa Jarzynowa bez Mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa jarzynowa jest prosta w przygotowaniu - uboga w kalorie i zdrowa.

Zupa Jarzynowa bez Mięsa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa Jarzynowa bez Mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Jarzynowa bez Mięsa
► Do gorącej wody w garnku dodać, vegetę, kminek, bulion warzywny i zagotować żeby przyprawy się rozpuściły, wtenczas wrzucić zamrożone warzywa i gotować około 10 minut. ► Pod koniec gotowania gdy warzywa będą juz prawie miękkie, zrobić z mąki i masła lekką zasmażkę i dodać do zupy, / mieszając zagotowć /. ► Zupę zdjąć z płyty i przyprawić, solą, pieprzem, maggi, sosem sojowym, dodać zioła prowansalskie, bazylię i koperek. Zupę podajemy ciepłą jak również letnią w gorące letnie dni - wspaniały chłodnik.
Zupa Jarzynowa bez Mięsa
Etap 1
Zupa Jarzynowa bez Mięsa
Do przyprawionej przyprawami wody w garnku wrzucić zamrożone warzywa i gotować około 10 minut.
Zupa Jarzynowa bez Mięsa
Najlepiej kupić wielowarzywą mieszankę mrożoną - albo samemu zestawić warzywa.
Zupa Jarzynowa bez Mięsa
Etap 4