Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa jarzynowa z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tradycyjna zupa jarzynowa z dodatkiem kalarepy ma bardzo ciekawy smak. Naprawdę warto jej spróbować.

Zupa jarzynowa z kalarepą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z kalarepą

 

  • 20 dkg mięsa wieprzowego
  • 1 marchewka
  • 1/6 selera
  • 1/2 pietruszki
  • 2 kalarepy
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 6 ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kalarepą
Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Marchew, seler, pietruszkę oraz kalarepę zetrzeć na grubych oczkach. Warzywa dodać do gotującego się wywaru, dodać kostkę rosołową.

Dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotować razem 40 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości.

Doprawić do smaku i podawać. 
Zupa jarzynowa z kalarepą
Umyte mięso zalać wodą i gotować pod przykryciem.
Zupa jarzynowa z kalarepą
Marchewkę seler pietruszką oraz kalarepę zetrzeć.
Zupa jarzynowa z kalarepą
Starte warzywa oraz posiekaną natkę dodać do wywaru.
Zupa jarzynowa z kalarepą
Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Tagi:

kalarepa