Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna jarzynowa zupa z dodatkiem kaszy manny oraz suszonych grzybów.

Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami
Kość myjemy i przekładamy do garnka. Wlewamy około 2 litry wody. Zagotowujemy. Następnie dodajemy suszone grzyby oraz wsypujemy kucharek. Gotujemy około 40 minut. Jarzyny obieramy. Marchewkę oraz seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Wszystkie przygotowane warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy około 15 minut. Do zupy wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Z zupy wyjmujemy kość. Obieramy mięso i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Gotową zupę wylewamy na talerze, posypujemy natką pietruszki.
Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami
Kość myjemy i przekładamy do garnka. Wlewamy około 2 litry wody. Zagotowujemy. Następnie dodajemy suszone grzyby oraz wsypujemy kucharek. Gotujemy około 40 minut.
Zupa jarzynowa z kaszą manną i grzybami
Jarzyny obieramy. Marchewkę oraz seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Wszystkie przygotowane warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy około 15 minut.