mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa jarzynowa ze schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna, zdrowa i syta zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa ze schabem

Składniki:

Zupa jarzynowa ze schabem

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa ze schabem
W garnku zagotować 0,5L wody. Osolić. Ziemniaki obrać, umyć, podzielić na małe części. Włożyć do wrzącej wody i gotować 20minut. W dużym garnku zagotować 1L wody. Marchewkę umyć, oczyścić, pokroić na plasterki. Wodę w dużym garnku osolić, włożyć marchewkę, liście laurowe, ziarenka pieprzu, schab, zagotować. Gotować na małym ogniu 15minut. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w kostkę. Marchewkę wyjąć, osączyć, wywar zachować. Cebule obrać, umyć, drobno posiekać. Kapustę oczyścić, poszatkować. W dużym garnku rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i kapustę. Zalać wywarem z marchewki, zagotować. Włożyć marchewkę, ziemniaki, schab, groszek i kroótko gotować. Podawać od razu po przygotowaniu.

Tagi:

schab