monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka, lekka, smaczna i zdrowa zupa brokułowo - jarzynowa. Idealna na wiosenne dni. Dobra dla osób dbających o linię - wystarczy śmietanę zastąpić jogurtem a makaron zwykły - pełnoziarnistym ;)

Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem
Warzywa obieramy i przygotowujemy wywar jarski zalewając je ok. 1,5 L wody i gotując przez ok. 30 minut. Po tym czasie wyciągamy włoszczyznę i na jej miejsce dodajemy różyczki z brokuła. Następnie warzywa trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do gotujących się brokułów. Z mąki pszennej przygotowujemy zawiesinę, którą wlewamy do zupy. Hartujemy śmietanę i dodajemy ją do całości. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron. SMACZNEGO :)
Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem
Ugotowane warzywa z wywaru trzemy na tarce.
Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem
Na miejsce włoszczyzny dodajemy różyczki z brokuła.
Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem
Startą włoszczyznę dodajemy do gotującego się brokuła.
Zupa jarzynowo-brokułowa z makaronem
Przyrządzamy zawiesinę z mąki pszennej i dolewamy ją do wywaru.