Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa jeżynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealna na lato w upalny dzień

Zupa jeżynowa

Składniki:

Zupa jeżynowa

 

  • 4 szklanki jeżyn
  • 4 jabłka pokrojone w kostkę
  • 4 szklanki soku jabłkowego
  • 3 łyżki cukru
  • cynamon do smaku
  • 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Zupa jeżynowa
odszypułkować jeżyny umyć włożyć jabłka i jeżyny do garnka wlac sok jabłkowy i gotować na małym ogniu przez 20 minut następnie owoce rozgnieść(ja je miksuję) i przecedzić przez sitko dodać cukier i cynamon mączkę rozmieszać z wodą i zagęścić zupę zagotować i odstawić można podawać gorącą lub schłodzoną