goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Makaron w zupie zastąpić możemy pokrojonymi w niewielką kostkę ziemniakami lun np. kaszą manną, ryżem.

Zupa  kalafiorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Jarzyny obieramy, kroimy w drobną kostkę. Gotujemy w bulionie do miękkości. Dodajemy makaron (makaron możemy ugotować oddzielnie). Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy (niedługo) by się nie rozgotował. Zupę zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką. Dodajemy posiekany koperek.
Zupa  kalafiorowa
Jarzyny obieramy, kroimy w drobną kostkę. Gotujemy w bulionie do miękkości
Zupa  kalafiorowa
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w zupie do miękkości
Zupa  kalafiorowa
Zupę zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką. Dodajemy posiekany koperek