kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną i lekką oraz pożywną zupę z kalafiora. Idealna dla osób na diecie. Jeśli ktoś lubi może dodać śmietankę.

Zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie kalafior dzielimy na różyczki i myjemy. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Udko myjemy i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, następnie dodajemy marchewkę a po 15 minutach ziemniaki i umytą gałązkę lubczyku a po kolejnych 10 wkładamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy sól.
Zupa kalafiorowa
Różyczki kalafiora myjemy pod bieżącą wodą.
Zupa kalafiorowa
Obraną marchew myjemy i kroimy w kosteczkę.
Zupa kalafiorowa
Obrane ziemniaki myjemy i kroimy w dużą kostkę.
Zupa kalafiorowa
Wszystkie warzywa w zupie gotujemy do miękkości.