Strona główna Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Zupy « poprzedni | następny »
darek112 - autor przepisu Zupa kalafiorowa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Zupa kalafiorowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupe kalafiorową przyprawić do smaku solą. Podawać natychmiast.


trudność: średne
czas:

Zupa kalafiorowa - SKŁADNIKI:

  • 1 duży kalafior
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1/2 łyżki masła
  • 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki śmietany
  • sól

Zupa kalafiorowa - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczony kalafior umyć, osaczyć, podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej osolonej wody, ugotować z dodatkiem 1/3 przewidzianego proporcją masła. Pod koniec gotowania dodać mleko, gdy zawrze odstawić, dodać śmietanę, pozostałe masło i koperek. Przyprawić do smaku solą. Podawać natychmiast.



Komentarze do Zupa kalafiorowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Żurek  Wielkanocny z chrzanem Zakwas na żurek Kapuśniaczek babuni
Zupa z konserwowej fasolki szparagowej Zupa jarzynowa z kurczakiem Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem
Zupa krem z kukurydzy Wiosenny chłodnik z orzechami Krem pieczarkowy z tostem
Kapuśniak z mięsem mielonym Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane