Strona główna Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Zupy « poprzedni | następny »
darek112

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Zupa kalafiorowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupe kalafiorową przyprawić do smaku solą. Podawać natychmiast.


trudność: średnie
czas:

Zupa kalafiorowa - SKŁADNIKI:

Zupa kalafiorowa - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczony kalafior umyć, osaczyć, podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej osolonej wody, ugotować z dodatkiem 1/3 przewidzianego proporcją masła. Pod koniec gotowania dodać mleko, gdy zawrze odstawić, dodać śmietanę, pozostałe masło i koperek. Przyprawić do smaku solą. Podawać natychmiast.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa kalafiorowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Kapuśniak na ogonie wołowym Zupa Eli z ciecierzycy Kapuśniak z drobiową wkładką
Zupa ogórkowa z ziemniakami Zupa dyniowo paprykowa z płatkami ryżowymi Zupa z brukselką dla malucha
Kapuśniak na żeberkach Domowy rosół wołowy Klasyczny gulasz z małży
Zupa ogórkowa babci Stasi Rosół z ziemniakami Zupa grzybowa z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane