eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa kalafiorowa Eli z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i pożywna zupa jarzynowa z kalafiorem,bobem i warzywami,zagęszczona chińskim makaronem bez gotowania.

Zupa kalafiorowa Eli z bobem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa Eli z bobem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Udko umyć,włożyć do dużego garnka,zalać wodą,dodać sól,ziele angielskie,liście laurowe i zagotować. Bób umyć,zalać wrzącą osoloną wodą i gotować kilka minut do miękkości. Ugotowany bób odlać,przelać zimną wodą i obrać z łupinek. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Liśćie i głąb kalafiora pokroić. Jarzyny obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Do wywaru dodać jarzyny,ziemniaki,kalafior i gotować do miękkości. Ugotowane udko wyjąć z zupy. Mięso oddzielić od kości i skóry. Mięso z udka pokroić i dodać do zupy. Do zupy dodać obrany bób i jeszcze chwilę gotować. Do gotowej zupy dodać pokruszony makaron i koperek z natką. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!
Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Kalafior umyć i podzielić na różyczki.....
Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Bób umyć,zalać wrzącą osoloną wodą i gotować kilka minut do miękkości. Ugotowany bób odlać,przelać zimną wodą i obrać z łupinek.
Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Jarzyny obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę.
Zupa kalafiorowa Eli z bobem
Chiński makaron do smażenia i sałatek pokruszyć.