iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa kalafiorowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa kalafiorowa z pieczarkami z śmietaną

Zupa kalafiorowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa kalafiorowa z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z pieczarkami
Ziemniaki obieramy z skórki ,marchewkę i pietruszkę obieramy przecinamy na pół . Na gotowym bulionie drobiowym lub na ok 2 litrach bulionu z kostki gotujemy pokrojone ziemniaczki ,marchewkę i pietruszkę . Po ok 10 min dodajemy różyczki kalafiora. Gotujemy dalej. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku dodajemy do zupy . Gotujemy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Na koniec zaciągamy śmietaną i dekorujemy koperkiem . Podajemy

Tagi:

kalafior