dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Zupa Kalarepowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

ZUPKA z kalarepą- fasolka szparagowa- marchewka-ziemniak-pietruszka-seler...

Zupa Kalarepowa

Składniki:

Zupa Kalarepowa

 

  • Przepis dla 3 osób

 

  • Skrzydełka

 

  • 1 kostka rosołowa

 

  • 2 kalarepki

 

 

  • 1 pietruszka

 

 

  • seler

 

 

  • liście mięty

 

  • przyprawy ; pieprz sól

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Kalarepowa
Skrzydełka gotujemy do wywaru wrzucamy kostkę rosołową i liście mięty.WARZYWA kroimy  w kostkę można np marchewkę w koła czy półksiężyce.DODAJEMY wszystko do zupy a skrzydełka obieramy i dodajemy  do zupy. Liście od kalarepy kroimy drobno i wrzucamy do zupy na samym końcu.

doskonałym dodatkiem są podsmażone bułeczki.



Tagi:

przyprawy