lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa kapuściana z indykiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa kapuściana z indykiem i cebulą

Zupa kapuściana z indykiem i cebulą

Składniki:

Zupa kapuściana z indykiem i cebulą

 

  • 2 cebule
  • 1/2 główki kapusty
  • 2 papryki
  • 40 dag filetu z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 4 szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z indykiem i cebulą
Kapustę oczyść i zszatkuj.Cebulę obierz,drobno posiekaj w talarki.papryki umyj,oczyść z gniazd nasiennych i pokrój je w paski.Filet z indyka pokrój w kostkę,rozgrzej olej na którym podsmaż cebulę,następnie filet indyka.Na sam koniec dodaj kapustę oraz paprykę.Zalej to wszystko wrzącym bulionem warzywnym i gotuj aż do miękkości.Zupę przed podaniem dopraw do smaku.

Tagi:

indyk