Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa kapuściana z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa kapuściana z ziemniakami jest zupą która pojawia się u nas zawsze jesienią gdyż świetnie rozgrzewa, jest pyszna i nie zajmuje wiele czasu w jej przygotowaniu.

Zupa kapuściana z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kapuściana z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z ziemniakami
Porcję rosołową myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, ściągając szumowinę. Ziemniaki i marchew obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę marchew w talarki. Kapustę włoską i pekińską szatkujemy. Kiedy mamy gotowy wywar, wkładamy marchew z pietruszką, ziemniakami selerem i porem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy i doprawiamy pieprzem, gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy kapustę wraz z natką pietruszki i gotujemy razem przez 10-15 minut. 
Zupa kapuściana z ziemniakami
Etap 1 na porcji rosołowej gotujemy wywar
Zupa kapuściana z ziemniakami
Etap 2 do wywaru dodajemy warzywa i doprawiamy
Zupa kapuściana z ziemniakami
Etap 3 do zupy dodajemy poszatkowane kapustę
Zupa kapuściana z ziemniakami
Etap 4 na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki

Tagi:

ziemniaki