katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa kartoflana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najbardziej zwyczajna zupa ziemniaczana.

Zupa kartoflana

Składniki:

Zupa kartoflana

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kartoflana
Ziemniaki i marchew obieramy , myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa zalewamy wodą i gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy liść laurowy. Obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebule przesmażamy na maśle z pokrojonym w kostkę boczkiem,oprószamy mąką i dodajemy i do zupy. Mieszamy.Kiełbasę kroimy też w kostkę lub w plasterki i dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami do smaku.Można dodać majeranek.

Tagi:

kielbasa