lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa kiełbasiana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na sam początek fasolkę myjemy w wodzie i namaczamy ją, odstawiamy na 50 minut.

Zupa kiełbasiana

Składniki:

Zupa kiełbasiana

 

  • sól
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • pikantna papryka w proszku
  • 2 łyżki majeranku
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 400 gram kiełbasy
  • 3 litry wywaru mięsnego
  • 2 małe cebule
  • pół pietruszki
  • 200 gram fasoli
  • duża marchewka
  • 1/3 selera

 

Sposób przygotowania:

Zupa kiełbasiana
Na sam początek fasolkę myjemy w wodzie i namaczamy ją, odstawiamy na 50 minut. Potem gotujemy ją w tej samej wodzie w której przedtem się moczyła.Gotując doprawiamy solą i pieprzem.Po ugotowaniu obieramy i ścieramy na tartce o średnich oczkach cebulę, pietruszkę i marchewkę.Po starciu wywar wlewamy do garnka i gotujemy, w trakcie gotowania dodajemy stare warzywa plus majeranek.Po 20 minutach gotowania dodajemy ugotowaną fasolkę. Następnie kiełbasę kroimy w plasterki. Po pokrojeniu kiełbasy na patelnię wlewamy olej i go rozgrzewamy. Po rozgrzaniu wsypujemy krążki kiełbasy i podsmażamy około 10 minut.Po podsmażeniu plasterków zdejmujemy je z patelni i wrzucamy do zupy. I całość gotujemy 30 minut.Gotując doprawiamy pieprzem solą i ostrą papryką. Potem natkę pietruszki myjemy i osuszamy drobno kroimy.Po doprawieniu gotową zupę przelewamy do talerzy i posypujemy pietruszką.

Tagi:

kielbasa