Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa kminkowa Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa kminkowa jest aromatyczna i smaczna.

Zupa kminkowa Reniz

Składniki:

Zupa kminkowa Reniz

 

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kminku
  • 5 łyżek śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 5 dag masła
  • sól
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kminkowa Reniz
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, wlać 5 szkl wody, dodać kminek, posiekana cebulę i ugotować do miękkości warzyw. Następnie wywar przecedzić, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody, surowe masło, zagotować, przyprawić do smaku solą. Zupę podawać z makaronem, posypaną natką pietruszki.