Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zupa koperkowa do popicia :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekka zupa na bazie rosołu . Do podawania w filiżance . Doskonałe uzupełnienie drugiego dania .

Zupa koperkowa do popicia :

Składniki:

Zupa koperkowa do popicia :

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa do popicia :
Włożyć do garnka kurczaka, warzywa , ziele i liść laurowy . Zalać wodą , osolić . Gotować 45 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić . W drugim garnuszku rozgrzać masło z dodatkiem oleju .Wsypać mąkę . Zamieszać . Dodać koper . Wlać śmietankę . Wymieszać . Rozprowadzić rosołem . Zagotować . Doprawić maggi .

Mięso i warzywa z zupy można użyć na pierogi lub krokiety .