Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa koperkowa po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

to zupka koperkowa dla dużego i małego czyli dla każdego

Zupa koperkowa po węgiersku

Składniki:

Zupa koperkowa po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa po węgiersku
umytą i pokrojona w kostkę cielęcinę gotować razem z kośćmi w 3 l wody dodać soli i pieprzu gdy mięso będzie miękkie odcedzić i wybrać kości z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę dodać umyty i drobno pokrojony koperek przez kilka minut smażyć następnie rozprowadzić zupą oprószyć solą i pieprzem przed podaniem wymieszać w wazie żółtka ze śmietaną włożyć ugotowana cielęcinę zalać zupą dodać grzanki