szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zupa koperkowa z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa koperkowa to ulubiona zupa moich dzieci. Lubią ją zarówno z kluseczkami jak i z klopsikami z mięsa mielonego.

Zupa koperkowa z kluseczkami

Składniki:

Zupa koperkowa z kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z kluseczkami
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na maśle na złoty kolor. Gdy wystygnie wymieszać cebulę z kaszą manną, 2 łyżkami mąki, jajkiem, solą i pieprzem. Wymieszać łyżką na gładkie ciasto.

Zagotować rosół.

Łyżką nabierać ciasto na kluseczki i kłaść na gorący rosół. Ugotować kluski. Dodać posiekany koperek. Następnie wymieszać śmietanę z łyżką mąki i wlać do zupy. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.