monim

monim

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Zupa krem marchewko-imbirowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna, prosta, szybka w przygotowaniu i oryginalna zupa krem łączy w sobie smaki marchwi, rozgrzewającego imbiru i pomarańczy.

Zupa krem marchewko-imbirowa

Składniki:

Zupa krem marchewko-imbirowa

 

  • 250 g marchewki, obranej i posiekanej w plastry
  • 1 łyżka drobno startego imbiru
  • sok z połówki pomarańczy
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 30 ml płynnej śmietanki 18%
  • sól i pieprz
  • kilka pestek dyni

Sposób przygotowania:

Zupa krem marchewko-imbirowa
1.Marchewkę gotujemy w garnku z bulionem przez około 15 minut. 2.Dodajemy do tego starty imbir, sól, pieprz i gotujemy marchewkę do miękkości. 3.Po ugotowaniu marchwi dodajemy sok z połówki pomarańczy, całość miksujemy na gładką masę i mieszamy ze śmietanką. 4.Podajemy z pestkami z dyni. SMACZNEGO ! :)