monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Zupa-krem pomidorowo paprykowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiele smaków rozgrzewających nasze kubki smakowe.

Zupa-krem pomidorowo paprykowa.

Składniki:

Zupa-krem pomidorowo paprykowa.

 

  • papryka czerwona
  • czerwona cebula
  • 4 pomidory
  • 3 łyżki koncentratu pudliszki
  • pół litra wywaru warzywnego ,lub rosołu
  • na każdy talerz po kilka plastrów kiełbasy długo dojrzewającej
  • 4 ząbki czosnku
  • odrobina oliwy z oliwek
  • sól,pieprz,łyżeczka bazylii ,odrobina ostrej papryczki

Sposób przygotowania:

Zupa-krem pomidorowo paprykowa.
Paprykę myjemy dzielimy na połowę i pozbywamy się pestek układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obieramy dzielimy na cztery i wkładamy do papryki, pomidory dzielimy na połowę i dokładamy do warzyw, czosnek również obieramy i dokładamy do warzyw polewamy oliwą i wstawiamy do piekarnika aż wszystko będzie miękkie. Ściągamy skórę z papryki i pomidorów i wszystko traktujemy blenderem na gładko, przelewamy do garnuszka dodajemy pół litra wywaru, doprawiamy i chwilkę całość gotujemy. Podajemy z cieniutko pokrojoną w plasterki kiełbasą długo dojrzewając oraz kleksem jogurtu naturalnego, bądź gęstej śmietany.